Οι υπηρεσίες μας

με απεριόριστο σεβασµό στην αξία της ανθρώπινης ζωής

Εγγυόμαστε την απρόσκοπτη και άμεση παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών

Προτεραιότητα Μας Οι Ανάγκες Σας

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς στο σπίτι. Σε συνεργασία πάντα με την ιατρική κοινότητα, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές τεχνολογίες, που περιλαμβάνουν μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών με επίκεντρο τον ασθενή. Οι 24ωρες υπηρεσίες της «Οικοβοήθειας» για την νοσηλεία στο σπίτι περιλαμβάνουν τα εξής:

Τοποθετείται με ασφάλεια στον χώρο του σπιτιού σας για την ορθή λήψη φαρμακευτικής αγωγής, σίτισης και ενυδάτωσης του ασθενή σας.

Ένεση είναι η μέθοδος εισαγωγής φαρμάκου στους ιστούς ή στο αίμα με τη χρήση κατάλληλου οργάνου –σύριγγα. Η ένεση μπορεί να γίνει μεταξύ άλλων: στον υποδόριο ιστό (υποδόρια ένεση) στους μύες (ενδομυϊκή ένεση) στις φλέβες (ενδοφλέβια ένεση)

Αιμοληψία-Φλεβοκέντηση ονομάζεται η διαδικασία διαδερμικής εισαγωγής βελόνης σε φλέβα Η αιμοληψία-φλεβοκέντηση εφαρμόζεται για την λήψη δείγματος αίματος για διαγνωστικές εξετάσεις.

Περιτοναϊκή πλύση

Η περιτοναϊκή κάθαρση είναι μια μέθοδος υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, ισοδύναμη με την αιμοκάθαρση. Η θεραπεία διαρκεί 20-30 λεπτά και γίνεται κατά τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού. (συνήθως κάθε 6 ώρες όταν πρόκειται για την χειροκίνητη διαδικασία. Δηλαδή 4 φορές το 24ωρο.) Yπάρχουν 2 είδη : 1) Η χειροκίνητη που γίνεται κάθε 6 ώρες με ανταλλαγή υγρών. 2) Η αυτόματη η οποία γίνεται την νύχτα καθώς ο ασθενής κοιμάται μέσω μηχανήματος. 

Μέθοδος θεραπείας επούλωσης τραυμάτων με εφαρμογή αρνητικής πίεσης. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τραυμάτων το οποίο παρέχει θεραπεία επούλωσης τραυμάτων με εφαρμογή αρνητικής πίεσης, ακόμη με την επιλογή ενστάλαξης.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα σας εμπιστευτείτε μας.

Τοποθέτηση πρώτη φορά καθετήρα, ενημέρωση και τρόποι χειρισμού, αλλαγή σε ήδη υπάρχον, πρόληψη μόλυνσης και απόφραξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε και την διαδικασία ασκήσεις κύστεως που πρέπει να πραγματοποιήσετε πριν την αφαίρεση.

Είναι μία μέθοδος κένωσης της ουροδόχου κύστης στις περιπτώσεις όπου η ούρηση είναι αδύνατη ή «προβληματική». Ένας ειδικός καθετήρας εισάγεται από την ουρήθρα και προωθείται έως την ουροδόχο κύστη του ασθενούς με σκοπό να παροχετεύσει τα ούρα. Όταν η κύστη αδειάσει, ο καθετήρας αφαιρείται.

Άσηπτη πλύση κύστεως, ενημέρωση και λήψη δείγματος ούρων σε επιπλοκές.

Κατάκλιση χαρακτηρίζεται η κυτταρική νέκρωση μιας περιοχής του σώματος που προκαλείται από διακοπή της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς αυτής της περιοχής. Για την εκτίμηση της κατάκλισης απαραίτητη είναι η σταδιοποίησή της. Η επικρατέστερη κλίμακα σταδιοποίησης των κατακλίσεων είναι η κλίμακα κατά Shea, σύμφωνα με την οποία οι κατακλίσεις ταξινομούνται σε 4 στάδια.

Είναι η εισαγωγή διαλύματος στο έντερο από το ορθό με καθετήρα (σωλήνα αερίων) ή ρύγχος. Είναι η πρόκληση περισταλτικού του εντέρου και η διευκόλυνση της αποβολής του περιεχομένου του. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Δυσκοιλιότητα, Προεγχειριτικά, Πριν από ενδοσκοπήσεις. Τοποθέτηση-αλλαγή καθετήρα ουροδόχου κύστης -foley Καθετηριασμός ουροδόχου κύστης είναι η εισαγωγή καθετήρα στην ουροδόχο κύστη, διαμέσου της ουρήθρας με σκοπό την παροχέτευση ούρων. Ο καθετηριασμός γίνεται για παροχέτευση των ούρων, καθώς και για θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς λόγους.

Levin, δια του στόματος, μέσω γαστροστομίας ακόμα και παρεντερική σίτιση σε κάθε ασθενή.

Η χορήγηση μέσω του φλεβικού συστήματος υγρών και φαρμάκων στην σωστή συχνότητα και με ένα συνεχή και ακριβή τρόπο ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή θεραπευτική δράση και να προληφθούν οι οποιεσδήποτε επιπλοκές. Ο νοσηλευτής έχει την ευθύνη να καθορίσει την σωστή συχνότητα χορήγησης ανάλογα με την περίπτωση και να διατηρήσει την ροή κατά τη διάρκεια της έγχυσης.

Έγκαυμα είναι η τοπική βλάβη των ιστών που προκαλείται από την άμεση επίδραση της θερμότητας, του ψύχους, διαφόρων χημικών ουσιών, του ηλεκτρικού ρεύματος και της ραδιενεργού ακτινοβολίας.

Ασφαλή περιποίηση τραχειοσωλήνα, αφαίρεση, καθαρισμός τοποθέτηση εκ νέου και έλεγχος για την ομαλή λειτουργία.

Καθημερινή περιποίηση σε κάθε ασθενή, απόφραξη, πρόληψη για περαιτέρω μόλυνση και επιπλοκή. Ασφαλή περιποίηση και έλεγχος καλής λειτουργίας.

Τραχειοβρογχική αναρρόφηση είναι η αναρρόφηση των εκκρίσεων που παράγονται από το τραχειοβρογχικό δένδρο. Γίνεται με συσκευή αναρρόφησης και ειδικό καθετήρα, ο οποίος αναρροφά τις εκκρίσεις και εισάγεται από το στόμα, τη μύτη ή από σωλήνα που έχει εφαρμοστεί στην τραχεία ή το στόμα (τραχειοσωλήνας ή ενδοτράχειος σωλήνας). Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση της αναρρόφησης είναι η αδυναμία του ασθενούς να αποβάλει τις εκκρίσεις με το βήχα.

Ειλεοστομία είναι η διάνοιξη του ειλεούστο κοιλιακό τοίχωμα. Κολοστομία είναι τεχνητό στόμιο σε κάποιο σημείο του παχέος εντέρου – ανιόν, εγκάρσια ή κατιόν κόλον – το οποίον εξωτερικεύεται χειρουργικά δια του κοιλιακού τοιχώματος στο δέρμα. Σκοπός της κολοστομίας είναι η αποβολή του περιεχομένου του εντέρου.

Στη περίπτωση αφαίρεσης της κύστης (η οποία ¨αποθηκεύει’ τα ούρα εώς τη κένωση) , ο ασθενής δεν έχει σφυκτήρα μυ με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ελέγξει τις κενώσεις των ούρων. Έτσι απαιτείται ένας νέος τρόπος παροχέτευσης των ούρων εκτός του σώματος.  Χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι. Η πιό συχνή μέθοδος ονομάζεται ουρητηροστομία. Είναι η χρήση μοσχεύματος από το λετό έντερο για τη δημιουργία ενός νέου σωλήνα (ειλεακός αγωγός) ο οποίος χρησιμοποιείται ως αγωγός πάνω στον οποίο συνδέονται οι ουρητήρες. Μέσω αυτού τα ούρα ρέουν έξω από το σώμα και περνάνε από ένα τεχτητό άνοιγμα (στομία) στην κοιλιακή χώρα. Η στομία αυτή είναι κόκκινη και υγρή. Επιπλέον δεν έχει νευρικές απολήξεις και επομένως δεν υπάρχει αίσθηση. Επάνω της προσαρμόζεται ένας σάκος (σάκος ουρητηροστομίας) με ένα βρυσάκι για την συλλογή και απόρριψη των ούρων. 

Η διαδερμική νεφροστομία είναι η τοποθέτηση ενός μικρού σωλήνα – καθετήρα από το δέρμα στο νεφρό με σκοπό να παροχετεύει τα ούρα εξωτερικά σε ένα σακουλάκι

Γρήγορη και αποτελεσματική λήψη, μεταφορά δείγματος, δυνατότητα αποστολής των αποτελεσμάτων απευθείας στον γιατρό σας ή παράδοση στο σπίτι.

Μερική ή ολική αφαίρεση ραμμάτων, όλων των ειδών

1.Μεταφορά του ασθενούς στο λουτρό. 2.Λουτρό καθαριότητας επί κλίνης

Τοπικό περιγεννητικό πλύσιμο και τοποθέτηση πάνας (αναλόγως τις ανάγκες σας)

Θερμοκρασία, Σφυγμός, Αρτηριακή πίεση, Αναπνοή, Κορεσμός οξυγόνου Η συχνότητα μέτρηση των ζωτικών σημείων σχετίζεται με τη γενική κατάσταση του ασθενή.

Είμαστε στη κορυφή

Γνωρίζουμε τις ανάγκες σας

Πρωταρχική μας μέριμνα είναι η κάλυψη των
αναγκών του ανθρώπου σαν βιοψυχοκοινωνική και πνευματική οντότητα.

Έχουμε στη φαρέτρα μας

Τα οφέλη της Οικοβοήθειας

  • Βελτίωση ψυχικής διάθεσης του ασθενή.
  • Μείωση μετακινήσεων και αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
  • Παρακολούθηση του ασθενή και συνεχής ενημέρωση του ιατρού.
  • Εκπαίδευση – Συμμετοχή των μελών της οικογένειας στη φροντίδα του ασθενή .
  • Λιγότερες ημέρες νοσηλείας.

Πάνω από όλα είναι η υγεία

Οι αξίες μας

  • Επίκεντρο μας ο άνθρωπο σας.
  • Αγαπάμε αυτό που κάνουμε
  • Η υγεία είναι το πάθος μας.
  • Μοιραζόμαστε τη γνώση μας.

Συχνές ερωτήσεις

Απαντάμε σε όλα σας τα ερωτήματα

Οχι, δεν υπάρχει καμία δέσμευση – συνδρομή, μπορείτε να λάβετε μεμονωμένες υπηρεσίες έστω και για μόνο μία φορά.

Οχι, δεν υπάρχει καμία δέσμευση – συνδρομή, μπορείτε να λάβετε μεμονωμένες υπηρεσίες έστω και για μόνο μία φορά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες μας καθώς και την επεξήγηση τους στην αντίστοιχη ενότητα.

Μπορείτε να γραφτείτε στο mail list μας και θα σας ενημερώνουμε τακτικά για εκπτώσεις και νέα μας.

Βεβαίως, επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Βεβαίως, υπάρχει έκπτωση η οποία διαμορφώνεται αναλόγως τις συνδυαστικές υπηρεσίες.

H Οικοβοήθεια παρέχει καθημερινά 07:00-23:00 άμεση και ταχύτατη εξυπηρέτηση ανθρώπων που χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον, σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική αίτηση εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείστε Άμεσα Ραντεβού​

small_c_popup.png

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μάθετε πώς έχουμε βοηθήσει 3.000+ ασθενείς στον χώρο τους

Call Now Button