Διατροφική υποστήριξη

Λύστε Το Πρόβλημα Της Διατροφής Σας Σήμερα

Η διατροφική υποστήριξη ενός ασθενούς στο σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συμβάλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της δυσθρεψίας και κατά συνέπεια στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στη μείωση της πιθανότητας επανανοσηλείας και στη μείωση της θνησιμότητας.

Απευθύνεται σε ασθενείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, λόγω μειωμένης πρόσληψης τροφής, μειωμένης απορρόφησης των προσλαμβανόμενων θρεπτικών συστατικών, αυξημένων απωλειών ή αυξημένων ενεργειακών αναγκών.

Η διατροφική υποστήριξη περιλαμβάνει έλεγχο και αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης του ασθενούς από διαιτολόγο. Εάν ο ασθενής έχει δυσθρεψία ή έχει αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει, τότε παρέχονται οι κατάλληλες διατροφικές συμβουλές.

Εκτός από διατροφικές συμβουλές στο ασθενή και στους φροντιστές του, ο διαιτολόγος μπορεί να σχεδιάσει εξατομικευμένο διαιτολόγιο με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη την παθολογική του κατάσταση και τη δυνατότητα πρόσληψης τροφης.

Στην περίπτωση που ο ασθενής δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του, το διαιτολόγιο του μπορεί να εμπλουτιστεί με σκευάσματα ή προϊόντα ειδικής διατροφης, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερωθείτε για την διατροφική υποστήριξη τώρα